Open top menu
utorak, 26. kolovoza 2014.


Sastojci:

 3 bjelanjka
 4 žlice prženih, krupno mljevenih lješnjaka
 4 žlice šećera
 1 žlica brašna


 Fil:

 0,7dcl mlijeka
 10 žlica šećera
 2 burbon vanilina šećera
 9 žutanjaka
 8 žlica gustina
 80gr. margarina
 200gr. bijele milka cokolade
 1,5dcl vrhnja za šlag
Fil 2:

 3,5dcl vrhnja za šlag
 2 žlice šećera u prahu
 50gr. dukatele (sirnog namaza)
  potrebno jos
 100gr. prženih krupno sjeckani lješnjaka



Priprema:


Za biskvit:

kalup promjera 24 cm, obložiti alu folijom i sipati smjesu.
napraviti tri ovakva biskvita.....(znači sve skupa vam treba 9 bjelanjaka)


Za prvi fil:

zakuhati 0,5 l. mlijeka sa šećerom. u preostalih 0,2 l. umutiti gustin, vaniliju i žutanjke....kad mlijeko prokuha....sipati smjesu i mješati...paziti da ne zagori, kad se zgusne, dodati izlomljenu čokoladu, promješati i skinuti s vatre i ohladiti. u hladno dodati margarin i izrađeno vrhnje za šlag

Za drugi fil:

vrhnje izraditi, dodati šećer i dukatelu.
prvu koru staviti na tacnu, mazati sa trećinom prve kreme, pa sa trećinom druge kreme, posuti sa poprženim lješnjacima....postupak ponoviti još dva puta......meni je ostalo kreme pa sam cijelu tortu premazala s njom.
što se tiče dekoracije....samu  čokoladu istopite u mikrovalnoj...meni je za ovu tortu bilo dosta 200 gr.  čokolade.....istopljenu čoksu tanko razvucite po pek papiru i stavite u hladnjak da se malo stegne.....izvaditi dok nije skroz tvrda i nožem oblikovati željeni oblik, vratiti da se do kraja stegne, i lagano poslije čokoladu odvojiti od papira i ukrašavati s njom....



Izvor:(coolinarika.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian