Open top menu
subota, 23. kolovoza 2014.


Sastojci:
 4 jajeta
 1 časa (od 2 dl) šećera
 220 g istopljenog maslaca
 1 čaša griza
 2 kašike brašna
 1 pavlaka
 pola praška za pecivo

Zaliv:
 3 čaše šećera
 4 čaše vode
 1 vanilin šećer



Priprema:
Umutiti jaja i šećer pa dodati otopljeni maslac. Dodati i brašno, griz i prašak za pecivo, a na kraju i pavlaku, sve dobro umutiti pa sipati u nauljenu tepsiju srednjih dimenzija.Peći na 180 stepeni dok kolač ne bude gotov. Skuvati sirup od vode i šećera i njime zaliti topao kolač, pa ga ponovo vratiti u rernu na 5 minuta. Hladan kolač iseći na kocke, staviti ga u frižider da se dobro ohladi, po želji ga posuti kokosom i poslužiti.



Izvor: kurir-info.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian