Open top menu
subota, 23. kolovoza 2014.



Sastojci

Biskvit
     4 jajeta
     8 kasika secera
     2 vrecice vanila secera
     3 kasike nutelle (orginalno je nas eurokrem)
     2 kasike kiselog vrhnja
     10 kasika ulja
     10 kasika mlijeka
     11 kasika brasna
     4 kasike mljevenih oraha
     2 male kasike praska za pecivo
     1/4 male kasike soli
     3 kasike Kras expresa

Fil 1
     2 vrecice pudinga (vrecica 130 g)***
     1 kasika gustina
     5 solja mlijeka(solja 250 ml)
     225 g maslaca

      Fil 2
     2 vrecice slaga ili ako vam je dostupan smrznuti onda kutija od 400 g
      mlijeko za slag
   
Za posip

     2 kasike Kras expresa





Priprema



    1.
    Za biskvit dobro umutiti jaja,secer i vanila secer.Dodati nutellu,kiselo vrhnje,ulje i mlijeko i mutiti dok se ne sjedini.
    Zatim dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,soli i Kras expresom i lagano umutiti.
    Na kraju dodati orahe .
    2.
    Podmazati i brasnom posuti dublju tepsiju velicine 40x26 cm i istresti smjesu.
    Peci na 190 stepeni 20 minuta(provjeriti akalicom da li je gotovo)
    3.
    Dok se pece kolac skuhati puding pomjesan sa gustinom(ja ne stavljam secer u puding posto su ovdje pudinzi vec zasladjeni).
    U skuhan puding odmah dodati izrezan maslac i mijesati dok se masla ne otopi.
    4.
    Gotov kolac ostaviti oko 5 minuta da sa malo ohladi i onda ga izbosti viljuskom.
    Preko vruceg kolaca preliti puding i ostaviti da se potpuno ohladi.
    5.
    Ohladjen kolac premazati slagom i ostaviti u frizider da se dobro ohladi,najbolje preko noci.
    Neposredno prije sluzenja posuti obilato Kras expresom.



Izvor: http://omiljenirecepti.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian