Open top menu
petak, 1. kolovoza 2014.

O hlebu,koji se ne mesi je pisano dosta i skoro da svi znaju za tu vrstu hleba. Prvi put sam jela taj hleb pre 4-5 godina.

Ovo je ista vrsta tog hleba ali za mnogo kraće i brže ćete dobiti fantastičan hleb.





Sastojci:

675 g brašna
550 ml tople vode
7 g kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera

Priprema:

U manju zdelicu staviti 125 ml vode, kašičicu šećera i suvi kvasac izmešati i ostaviti da nadođe.



U veću posudu za mešenje staviti 675 g brašna i 2 kašičice soli i sve izmešajte,dodajte nadošli kvasac i sa viljuškom počnite da sjedinjujete brašno sa vodom, dodavajući vodu po malo.

Kad ste utrošili svu vodu sve dobro sjedinite,testo će vam biti jako lepljivo.Isipajte ga na radnu površinu, pobrašniti dno posude vratiti testo nazad i pobrašniti ga i odozgore. Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da raste oko sat i po vremena.




Uključiti rernu na 250*C u jednu tepsiju sipati oko litar vode i staviti na donju rešetku da se voda zagreva zajedno sa rernom.

Naraslo testo istresti na pobrašnjen papir za pečenje. Podeliti testo na pola i pomoću vrlo malo brašna oblikovati u veknice.

Ako vidite da je testo previše retko, dodajte još kašiku dve brašna,ovo je samo zato što nisu sva brašna ista.

Veknice raseći gore sa žiletom ili veoma oštrim nožem i zajedno sa papirom za pečenje prebaciti na pleh u kome ćete peći.



Staviti u rernu i peći deset minuta zajedno sa tepsijom u kojoj je voda, izvaditi tepsiju sa vodom, posle deset minuta i peći još 15 do 20 minuta,ili dok ne dobijete lepu rumenu koricu.



Ohladiti na žici i poslužiti.



   Prijatno!!!!

Recept: http://www.mytaste.hr/


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian