Open top menu
subota, 2. kolovoza 2014.

Obožavam Ferrero,to mi je jedina čokolada koja me ostavlja bez daha


Sastojci

    Biskvit
     5 kom jaja
     100 gr čokolade
     150 gr šećera
     70 gr. brašno
     1 kom. pecilnog praška
     1 kom vanilin šećera
     30 gr. krušne mrvice
     3 žlice mljevenih lješnjaka
     70 gr maslaca
 
 Krema
     50 dag sira mascarponea od Vindije
     1/2 l slatkog vrhnja Sania
     40 dag nutele original
     100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
     100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš
    i još
     200 gr čokolade za kuhanje
     2-3 žlice ulja
     1 dl toplog mlijeka
     4 žlice nesquk-a original
    za kalup
     malo maslaca ili margarina
     malo krušnih mrvica za posipanje kalupa




Priprema

    1.
    Pripremiti kalup promjera 26 cm.
    Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
    2.
    Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu " za kalup " .
    3.
    Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer ,  mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta .
    4.
    Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
    5.
    Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
    6.
    Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
    7.
     Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo             opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
    Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.
    8.
    Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole...kod slaganja torte...staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte kada se završi postupak slaganja.



Izvor: www.coolinarika.com
   

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian