Open top menu
subota, 2. kolovoza 2014.


Sastojci

   
Biskvit
     2 jaja
     1 čaša od 2dl šećera
     1 vanili-šećer
     1/2 čaše ulja
     1 čaša mlijeka
     2 čaše brašna
     1/2 praška za pecivo
     2 žličice kakaa
      oko 1dl mlijeka i malo ruma
   
Krema
     7 dl mlijeka
     2 pudinga od čokolade
      petit-beure keksi
     5 dl slatkog vrhnja





Priprema

    1.
    PRIPREMA :Za biskvit izmiksati jaja sa oba šećera zatim dodati ulje, brašno s praškom, kakao i mlijeko.
    2.
    Peći u tepsiji 32/22 na 180c oko 15-20 minuta, pečeni biskvit zaliti sa prokuhanim mlijekom pomješanim sa malo ruma.
    3.
    Krema: U 7 dl mlijeka skuhati dva pudinga prema uputama na vrečici i vruči puding preliti po toplom biskvitu i na puding odmah složiti red keksa.
    4.
    Po želji kekse pošpricat s malo ruma i ostaviti kolač da se ohladi.Hladan kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem i posuti ribanom čokoladom, ohladiti i užvati :)



Izvor: www.coolinarika.com
               
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian