Open top menu
nedjelja, 3. kolovoza 2014.


Sastojci :



Kore :
100 g margarina
120 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
2 kašike kakaoa
8 kašika mleka
kora jedne pomorandže



Fil I :

600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
125 g margarina
2 kašike ekstrakta ruma
8 kašika šećera

Fil II :

250 ml slatke pavlake
100 g čokolade

Glazura :

100 g čokolade
2 kašike ulja

Za natapanje :

sok od dve pomorandže

Priprema :

Umutite penasto jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Dodajte mleko, rendanu koru pomorandže i omekšali margarin pa sve obro sjedinite. Ispečite koru na 180 stepeni oko 30 minuta ili proverite čačkalicom kada je pečeno. Ostavite u plehu da se prohladi, pa podeliti koru na dva dela da dobijete dve korice.
Skuvajte 2 pudinga u 600 ml mleka sa šećerom po uputstvima sa kesice. Ostavite da se ohladi dobro pa dodajte rum i umućeni margarin i sve dobro umutite mikeserom.
Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrst krem pa sipajte otopljenu i prohlađenu čokoladu.
Iscedite pomorandže pa dodajte malo vode u sok i natopite obe kore. Na prvu koru premazati fil od pudinga, preklopiti drugom korom pa premazati filom od slatke pavlake. Preko naneti glazuru od otopljene čokolade sa uljem.



izvor : http://receptibezmane.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian