Open top menu
subota, 9. kolovoza 2014.

Tope su u ustima ..






Sastojci

    Tijesto
     6 jaja
     20 dag šećera
     4 žlice vode
     20 dag brašna
     2 jušne žlice kakaa
     1 prašak za pecivo
     par zrna soli

    Krema
     4 žumanjca
     15 dag šećera
     1 vanilin šećer
     4 žlice ruma
     2 dl kiselog vrhnja
     45 dag dukatele (mliječni namaz) – tri veća pakovanja
     4 dl slatkog vrhnja
     2 kremfixa

    Ostalo
     1,5 dl mlijeka
     0,5 dl kuhane kave (bez šećera)
     2 žlice ruma
     3 žlice kakaa za posipanje



Priprema

1
Biskvit
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.


Bjelanjke istući sa 5 dag šećera i par zrna soli u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi miksati: žumanjke, 15 dag šećera i vodu da nastane gusta pjenasta smjesa.
Brašno, prosijani kakao i prašak za pecivo dobro izmiješati pa dodavati u smjesu žumanjaka. Na kraju u to umiješati snijeg od bjelanjaka. Biskvit peći u kalupu veličine cca 30×25 cm u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 st.C.
2
Krema
Žumanjke, šećer i rum miksati na pari dok smjesa ne postane svjetla, glatka i gusta pa ostaviti da se ohladi.
Dobro promiješati dukatela namaz i kiselo vrhnje.
U većoj posudi miksati slatko vrhnje, dodati kremfiks i izmiksati da bude čvrsto, zatim u njega dodati kremu od jaja, dobro izmiksati pa dodati dukatelu sa kiselim vrhnjem i sve zajedno miksati na većoj brzini da se dobije jednolična čvrsta krema.
3 Dukatela kocke/slika/334790/
Slaganje
Ohlađeni biskvit prerezati dva puta da bi se dobile tri kore.
Pripripremiti preljev: u čaši izmiješati mlijeko, kavu i rum.
Svaku koru biskvita kistom navlažiti sa preljevom pa premazati 1/3 kreme tako da je i na biskvitu koji je na vrhu također krema. Sve zajedno bogato posuti kakaom u prahu.
4 Dukatela kocke/slika/334786/
Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći pa rezati na 24 kocke.

Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian