Open top menu
subota, 9. kolovoza 2014.

Ovo sam prvi put jela kod drage prijateljice Jasne i odmah se oduševila izgledom i okusom. Pa za sve vas koji volite kremaste kolače poput mene, evo i recept.



Sastojci

    Tijesto:
     2 dl vode
     pola margarina
     2 dl brašna
     5 jaja
      malo soli

    Krema:
     3 pudinga od vanilije
     1l mlijeka
     2 dl šećera
     1 margarin

    Ostalo:
     2 kompota od breskve, kruške, višnje… (po izboru)
     1/2 l šlaga (Hole)
      šećer u prahu (za posipanje)




Priprema



    Tijesto:
    1
    Vodu i margarin kuhati dok ne provri. U to dodati 2 dl brašna i malo soli. Samo promiješati da postane jedna masa, ne kuhati.
    2
    Prebaciti u plastičnu posudu i odmah dodavati jedno po jedno jaje (ne mora se čekati da se ohladi.
    3
    Zagrijati pećnicu na 220°C.
    4
    Tanko namazati pola kreme na papir za pečenje u velikoj tepsiji (za pećnicu) i peći oko 20 min na 220°C.
    5
    Isto napraviti i s drugim dijelom kreme da se dobiju dvije kore.
    Krema:
    1
    Skuhati puding sa 2 dl šećera u 1 l mlijeka.
    2
    U ohlađeno dodati margarin. Dok se hladi puding treba miješati da se ne napravi korica.
    Izmuti 1/2 l šlaga.
    Voće iz kompota narezati na manje komade.
    Slagati:
    kora – krema – voće – šlag – kora
    Gore posipati šećerom u prahu.


Izvor: coolinarika.com


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian