Open top menu
nedjelja, 24. kolovoza 2014.

Dama u čokoladnom i džemastom ruhu okusa…, tako jednostavna, a tako dobra!



Sastojci

    Za kolač:
     100 g šećera
     60 g šećera u prahu
     125 ml ulja
     60-100 g Džema extra borovnica
     90 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
     90 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
     1 žličica Praška za pecivo
     1 žličica Soda bikarbona
     1 žličica Vanilin šećera
     45 g kakaa
     200 ml jogurta
     40 ml mlijeka
    Za glazuru:
     25 g maslaca
     50 g čokolade
     3 žlice slatkog vrhnja



Priprema:

1
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
2
Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
3
U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
4
Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
5
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
6
Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian