Open top menu
ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.





Sastojci:
  • 200 gr masti
  • 150 gr šećera u prahu
  • 2 kašike jabukova sirćeta
  • 9 kašika hladne vode


  • 550 gr brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • Šećer u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • džem od šljiva


Priprema:
U posudu staviti mast i šećer u prahu. Umutiti da bude penasto pa dodati sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brašno. Zamesiti testo i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat.
Kad testo odstoji podeliti ga na 2 dela. Svaki deo oblikovati u valjak, jer kad budemo valjali ploču od testa da nam bude četvrtastog oblika ne okruglog.
Oba dela testa razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm. Oba razvaljana testo uzduž podeliti na 3 dela. Da bi ivice testa bile ravne prilikom valjanja koristiti lenjir.
Na svaki deo staviti uzduž džem i presaviti. Iseći presavijeno testo na 5 delova.
Štrudlice stavljati u pleh prethodno obložen papirom.
Peći na 170 stepeni 20 minuta. Pečene štrudlice uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom. Prijatno!


Izvor : tortekolaci.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian