Open top menu
nedjelja, 24. kolovoza 2014.


POTREBNO:

Za bijeli biskvit:

    5 bjelanjaka
    4 žlice brašna
    10 dkg šećera
    10 dkg kokosa
    1/2 vrećice praška za pecivo

    Za smeđi biskvit:

    5 bjelanjaka
    4 žlice brašna
    10 dkg šećera
    10 dkg mljevenih oraha
    1/2 vrećice praška za pecivo

    Za kremu:

    10 žumanjaka
    10 dkg šećera
    2 vanilin šećera
    1/2 l mlijeka
    2 pudinga od vanilije
    20 dkg margarina





PRIPREMA:

    Za biskvit istući bjelanjce dok ne postanu čvrsti. Tada dodati šećer, brašno, prašak za pecivo i kokos. Smjesu izliti u lim preko papira za pečenje (lim veličine 35×25 cm) pa peći na 180ºC 20 minuta. Na isti način pripremiti i smeđi biskvit, samo što umjesto kokosa kao zadnji korak idu mljeveni orasi. Biskvit ohladiti, iskrenuti iz lima i maknuti papir za pečenje.
    Za kremu miksati žumanjke, šećer i vanilin šećer, dodati 2 dl mlijeka i puding od vanilije. Ostatak mlijeka zakuhati, pa u zakuhalo mlijeko ukuhati kremu. Miješati pjenjačom neprestano dok se krema ne zgusne. Ohladiti i u hladno umiješati prethodno izrađen margarin.
    Kolač slagati na način: bijeli biskvit, krema, smeđi biskvit, krema. Po vrhu kolača po želji posipati kokos ili orahe ili premazati šlagom ako volite šlag ;) Kolač prije rezanja svakako treba odstajati barem 2 sata na hladnom kako bi se svi sastojci proželi i kako bi se lijepo rezao.



Izvor: recipeci.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian