Open top menu
nedjelja, 24. kolovoza 2014.


Za kore:

    400g Lisnato tijesto

Za snijeg :

    7 bjelanjca
    490 g šećer
    1/2 limunovog soka
    2 vanilin šećer



Evo i kako je pripremiti :

    Lisnato tijesto razvući veličine pleha i ispeći. Razdijeliti na pola
    Pjenasto umutiti bjelanca pa dodati 150 gr šećera , neprekidno mutiti.
    Posebno uspinovati ostatak secera sa malo vode (Postupak:u secer dodati vode tek toliko da ga pokupi, staviti da se kuva. Kuvati dok se masa ne pretvori u mjehurice i ne počne da “kipi”)
    Vruću smjesu od šećera i vode u tankom mlazu sipati u bjelanca neprekidno muteci.
    Mutiti dok se masa ne ohladi.
    U pleh postaviti jednu koru lisnatog tijesta, sasuti šaum, pa preko drugu koru lisnatog tijesta.
    Na kraju posuti šećerom u prahu i u frižider stavit preko noći da se stisne i ohladi.




    Izvor:  (bozicnikolaci.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian