Open top menu
subota, 30. kolovoza 2014.


Sastojci:

Kora:

6 jaja
8 kasika secera
3 kasike brasna
10 kasika mljeveni oraha
pola praska za pecivo

Krema:

250 gr. putera
200 gr. secera
4 zumanjka
2 vanilin secera
8 kasika mljeveni oraha
4 bijelanjka
6 kasika secera

Ukrasavanje:

400 ml. vrhnja za slag
4-5 kasika secera
malo mljeveni oraha



Priprema:

Izmutite jaja i secer.
Dodajte brasno,orahe i prasak za pecivo pa izmjesajte kasikom nemojte mikserom.
Koru ispecite i potpuno ohladite.
Za vrijeme dok se kora pece i hladi puter omeksajte na sobnoj temperaturi.
Puter izmutite sa secerom i vanilin secerom.
Dodajte zumanjke pa nastavite sa mucenjem.
Operite zice od miksera pa izmutite snijeg od bjelanjaka sa 6 kasika secera.
Snijeg od bjelanjaka dodajte puteru.
Dodajte i orahe pa sve to imutite mikserom.
Kremu premazat preko potpuno hladne kore i ostavite u frizider.
Izmutite vrhnje za slag sa secerom pa premazite preko kreme.
Pospite sa malo mljeveni oraha i ostavite u frizider da se potpuno ohladi



Izvor: (www.facebook.com/pages/Za-one-koji-vole-pojesti-ukusnu-hranu/169421559739983?fref=photo)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian