Open top menu
srijeda, 27. kolovoza 2014.

neobično ime za prelijepu kremastu tortu....  sočna i ukusna !



Sastojci:
(originalni recept)
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 punih kašika mljevenih oraha
2 kašike kakaa

1 prašak za pecivo
2 kašike brašna

+200 ml.soka od narandže
prvi fil:
300 gr.mljevenog plazma keksa
čaša od 200 ml.soka od narandze
100 gr.čokolade za kuvanje
125 gr.margarina
50 gr.šećera u prahu

drugi fil:
250 gr.oraha
2 kašike šećera
100 ml.mlijeka
125 gr.margarina
50 gr.šećera u prahu

treci fil:
2 kesice pudinga od vanile
750 ml.mlijeka
4 kašike šećera
125 gr.margarina
100 gr.šećera u prahu

odozgo:
500 ml.slatke pavlake


Priprema:

Kora se priprema jednostavno,umutiti bjelanca,zatim dodati šećer,pa žumanca. brašno,prašak za pecivo i kakao se pomješaju pa se dodaju smjesi i na kraju se žicom u to umešaju orasi. Peći se na 180*C oko 30min,dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je veličine 25×35 cm. Ali svako prilagodjava plehu koji ima, može i malo manji, kora će tada biti deblja.
Kada se kora ohladi, poprska se sokom od nacedjene pomorandze, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, moze da se doda jos malo, po slobodnoj proceni domacice.

Treći fil se napravi prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Dakle u mlijeku se skuva puding od vanile sa 4 kašike šećera. Dok se fil hladi,umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim sve sastaviti sa pudingom.Dobije se prekrasna, glatka smesa.




Prvi fil se pravi tako sto se Plazma keks prelije sokom od narandze i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa secerom u prahu. Toj smesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena cokolada. Ako je smesa tvrda, slobodno se doda jos soka od narandze, da se dobije masa koja moze da se maze preko kore.
4
Za drugi fil se najpre orasi malo podpeku u rerni, zatim se samelju, pa se popare u mleku koje se malo zaseceri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umucenim margarinom i secerom u prahu.
5

Treci fil se napravi prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Dakle skuva se puding od vanile, ali se ne stavi 8 vec 4 kasike secera. Dok se fil hladi, umuti se margarin sa secerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom. Dobije se prekrasna, glatka smesa.
Na koru se najpre stavi fil sa Plazma keksom, pa fil od oraha, a na kraju zuti fil. Odozgo se torta premaze sa dve umucene slatke pavlake.

Trebalo bi da prenoci, makar jednu noc u frizideru, da se lepo ohladi.

http://cakeselection.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian