Open top menu
petak, 12. rujna 2014.

recept imam već jako dugo i češće je na našem stolu jer je omiljeni, a dobila am ga davno od kolegice <3





















Sastojci

    Fila I
     30 dag smokava
     10 dag grožđica
     15 dag šečera u prahu
     2 žlice pekmeza (marelice ili naranče )
     1 limun (naribana korica i sok)
     1 naranča (narinbana korica i sredina)
    Fila II
     30 dag oraha
     20 dag šečera u prahu
     1,5 dcl mlijeka
     1 žlica ruma ili liker od naranče; maraskino
    Fila III


     4 žumanjka
     15 dag šečera u prahu
     1/2 limuna sok
     15 dag maslaca



Priprema

1 pakovanje oblatni, pripremiti 4 lista.
2
Fila I Samljeti smokve, grožđice i naranču. Naranča neka odstoji u slanoj vodi preko noći ako nije neprskana (naribati koricu.. a sredinu samljeti sa ostalim sastojcima), dodati pekmez ili od marelice ili naranče, limuna) i šečer i sve izmješati. Filom izmješati jedan list oblatne i prekriti oblatnom.
3
Fila II Orahe samljeti i pomješati sa šećerom, pa pofuriti uzavrjelim mlijekom i rumom ili nekim likerom. Ohladiti pa premazati drugu oblatnu koju prekrijemo trećom oblatnom..
4
Fila III Šećer i žumanke kuhamo na pari i u ohlađeno dodamo izrađeni margarin i sok od limuna. Kremom premazati treću oblatnu i pokrijemo četvrtom tako da glatka ili rebrasta starna bude okrenuta prema gore (meni se više dopala rebrasta pa sam zato stavila ali vi stavite koja vam se više sviđa).
5


Čokoladna glazura po želji ..Nekad stavim čokoladnu glazuru a nekad ne ovisi ako ju stavljam onda gornja površina mi je glatka a ne rebrasta..
6
Isprobala Argona  i još jedna slika
Posluživanje
Savjet: Ako limun i naranča nisu neprskani onda ih preko noći stavim u posudu sa slanom vodom i sutra dan dobro isperem, posušim i dalje nastavljam sa postupkom kako mi zatreba prema receptu.

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian