Open top menu
petak, 12. rujna 2014.

...jedna od meni dražih verzija kolača s milka čokoladom.. jednostavan, ukusan, a okus milka čokolade ostaje...











Sastojci

      BISKVIT:

     5 bjelanjaka
     12dag šećera


     8dag lješnjaka
     2 žlice brašna
     1/2 praška za pecivo

      KREMA:
     1l mlijeka
     3 pudinga od vanilije
     10 žumanjaka
     20dag šećera
     3 žlice gustina
     20dag margarina
     3dcl. vrhnja za šlag
     20dag bijele milka čokolade
     20dag milka čokolade sa sitnim lješnjacima




Priprema
1
Bjelanjke istuči u čvrsti snijeg, polako dodavati  šećer, lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
Ovakav biskvit se peče 2 puta! Peči na 180c oko 20 minuta.
2


Za kremu dobro izmiješati žutanjke, šećer, puding i gustin i ukuhati ih u mlijeko. U ohlađeno dodati margarin i čvrsto izrađeno vrhnje za šlag.
3
Kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio staviti rastopljenu bijelu čokoladu, a u drugi rastopljenu čokoladu sa lješnjacima.
4
Slaganje: Biskvit-krema-biskvit- krema.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian