Open top menu
petak, 19. rujna 2014.


Sastojci:

-600 gr.brašna
-1 kesica kvasca
-5 kašika šecera
-1 dcl.ulja
-4 žumanjka
-4 dcl.mlijeka
- malo soli (među prstima), može i limunova korica, ali ja ne stavljam jer djeca ne vole.

Priprema:


Kvasac u malo toplog mlijeka i 1 kašikom šecera razmutiti i dodati u brašno. Zatim dodati žumanjke i 4 kašike šecera, ulje, malo soli i zakuhati mlakim mlijekom. Tijesto dobro umijestiti i ostaviti da nadolazi. Pobrašniti radnu površinu, pa tijesto razviti i vaditi casom krugove. Pokriti da se tijesto još malo digne oko 10 min. Ulje zagrijati da nije vrelo i stavljati krofne, gornju stranu u ulje stavljati. Poklopiti šerpu  i kada se trebeju okrenuti sklonuti poklopac. Složiti ih na papirne salvete, poslije posuti šecerom u prahu. Mogu se i puniti po želji.

Izvor: namirnice.ba
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian