Open top menu
subota, 13. rujna 2014.



Sastojci

     4 manje oblande (ili dve velike i prepoloviti)
    1. fil
     2oo g suve smokve
     1oo g suve grozdje
     1 pomorandza (sok)
     50 - 100 g secera u prahu *
      2. fil
     200 g mlevene orase
     100 ml vruceg mleka
     100 g secera u prahu
     1 kasika ruma
    3. fil
     4 zumanaca
     100 g secera u prahu
     1/2 limuna (sok)
     150 g margarina / maslaca
    glazura
     100 g cokoladu za kuvanje
     10 kasicica ulja




Priprema


    1.
    1. fil:
    smokve, grozdjice i sok od pomorandze sameljiti i na kraju dodati secer
    2.
    2. fil:
    promesati vruce mleko sa orasima, secerom i rumom
    3.
    3. fil:
    zumanca kuvati sa secerom na pari, dok nije fina gusta krema, maknuti sa vatre i ostaviti da se ohladi pa dodati sok od limuna i margarin/maslac
    4.
    onda redjati oblandu (naopacki, znaci na male kockie filovati) 1. fil - oblanda - 2. fil - oblanda 3. fil  - oblanda
    ostaviti je da se malo stegne pa je preliti sa cokoladnom glazuru



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian