Open top menu
petak, 26. rujna 2014.

Znam, recept postoji, no meni taj ne štima. Napravila sam podosta izmjena i dobila nešto što okusom totalno podsjeća na sladoledne kocke…




Sastojci

biskvitić
     9 žumanaca
     190 g kristal šećera
     190 g poprženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha)
     100 g gorkog kakaa
     par kapi arome gorkog badema
     1 žlica ruma za kolače
     8 bjelanaca + prstohvat soli
prva krema
     6 dcl Dolcela biljnog šlaga
     300 g čokolade za kuhanje
     50 g bijele čokolade
     1,5 dcl mlijeka
druga krema
     2 vrećice šlag kreme vanilin Dolcela
     2,5 dcl mlijeka
     2 paketića vanilin šećera Dolcela
     100 - 150 g mljevenih oraha
     2 žlice ruma za kolače
ukras
     100 g mljevenih oraha
      čokoladna glazura (100 g čokolade za kuhanje, 50 ml ulja)




Priprema

    1.
    Za biskvit izmiksati snijeg od bjelanaca sa soli i 2/3 količine šećera. Odložiti na stranu i snijeg i mikser.
    2.
    Pjenjačom istući žumanca sa preostalim šećerom i postepeno “tući” sve ostale sastojke. Žustro umiješati snijeg od bjelanaca.
    3.
    Izliti na lim za pečenje obložen pek papirom (moj je veličine 33×34cm), i peći na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Pažljivo izvaditi iz lima za pečenje i ohladiti. Položiti biskvit na pladanj – na pek papir posut krušnim mrvicama.
    4.
    Za prvu kremu izmiksati Dolcela šlag i u njega umiksati obje vrste čokolade koje smo otopili u mikrovalnoj i u njih umiješali hladno mlijeko. Premazati kremu preko biskvita.
    5.
    Za drugu kremu izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Premazati preko prve kreme.
    6.
    Posuti sa mljevenim orasima i prošarati čokoladnom glazurom.
    Dobro ohladiti i …. smazati!

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian