Open top menu
petak, 26. rujna 2014.



Sastojci:

    5 dl vode
    2 dl ulja
    prstohvat soli
    1 kašika šećera
    oko 350 gr brašna
    1/2 praška za pecivo
    4 jajeta

Sirup:

    5 dl vode
    1 vanilin šećer
    700 gr šećera



Priprema:

Prvo skuhati sirup, pa ostaviti da se ohladi.
Zatim sipati vodu, ulje, so, šećer, pa kad prokuha maknuti sa vatre. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa dobro sjediniti.
Kada se ohladi, dodavati jedno po jedno jaje. Smjesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe i tulumbice u pleh, obložen papirom za pečenje.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 30 minuta (NE otvarati pećnicu za vrijeme pečenja)!
Pečene tulumbe izvadite iz rerne, pa izručite direktno u hladan sirup. Lagano ih okrenite u sirupu, pa odmah rešetkastom kašikom vadite u pleh.
Na isti način pripremite i ostale tulumbe, sve dok ne utrošite sastojke.
Kada su sve tulumbice pečene, prelijte ostatak sirupa preko. Dobro ohladite, pa poslužite.



Izvor: kuvajmo-blogovski.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian