Open top menu
subota, 13. rujna 2014.



Sastojci

     350 gr keksa (albert/ginger) bez fila, okruglog oblika
     500 ml slatke pavlake
     150 gr krem sira
      extrakt vanilije, par kapi
     kasicica putera
      malo mlijeka
     50 gr cokolade za kuhanje
      zlatni i zeleni kivi




Priprema

    1.
    Krema je ista kao u ovom receptu
    2.
    Oblozite kalup za srneca ledja plastificiranom folijom. Keks slazite uspravno , namazite kremom, preklopite drugim i tako naizmjenicno pet puta. Prenesite ih u kalup. Postupak ponavljajte sve dok ne utrosite materijal.
    3.
    Plasticnom folijom zamotajte roladu i ostavite da stoji jedan satak.
    Ako ste koristili tanki gigner keks , rolada ce biti spremna za veoma kratko vrijeme. Ako je kojim slucajem koristen albert keks, trebace mu nesto vise vremena da povuce vlagu iz kreme.
    4.
    Prevrnite roladu na tacnu.
    5.
    Rastopite cokoladu, dodajte kasicicu putera i par kapi mlijeka a potom istresite u kesu kojoj ste odrezali vrh. Isarajte roladu .
    6.
    Rolada se reze dijagonalno/koso/ te se stice dojam da su keksi jako debeli. Veoma interesantno i lijepo a po malo i zagonetno



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian