Open top menu
subota, 13. rujna 2014.

Osvezavajuci desert od jagoda u kombinaciji sa keksima i kremom od slaga i pavlake. Dodata seckana cokolada upotpunjuje vocnu aromu svojom slatkom gorcinom. I sve to preliveno prelivom i jagodama. Mozete ih naciniti i sa smrznutim vocem!

       


    Sastojci

      petit keksa
     300 gr. slaga
     150 ml. kisele vode
     1 slag-fix
     2 dcl. kisele pavlake sa 20 % m.m
     1/2 table strugane ili seckane cokolade za kuvanje
     200 gr. jagoda
     1.5 dcl. vode
     6 kasika gustina
     2.5 dcl. vode
      secera po zelji i ukusu
    Dekoracija
      jagode
      crveni preliv
      slatke pavlake ili slaga



Priprema

    1.
    Skuvate vocnu kremu od 200 gr. voca koje stavite u 250 ml. vode, nakon sto provri viljuskom izgnjecite jagode, i dodate gustin i secer izmesan sa 1.5 dcl. vode i skuvate da bude gusto.
    2.
    Ostavite da se ohladi.
    3.
    Umutiti 300 gr. slaga sa 150 ml. kisele vode i slag-fix-om.
    4.
    Jedan deo ostavite za premazivanje cele torte i ukrasavanje po zelji.
    5.
    U ostalo dodati struganu cokoladu na krupno ili iseckanu nozem i kiselu pavlaku.Pazljivo izmesati.
    6.
    Redjati kekse umocene u mleko, zatim deo vocne kreme i polovinu slaga sa pavlakom i cokoladom.
    7.
    Poklopiti redom keksa pa jos jednom filovi i keksi.
    8.
    Premazati celu torticu slagom i na povrsinu poredjati iseckane jagode na cetvrtine.
    9.
    Obode tortice ukrasiti ruzicama i nakon toga preliti jagode prelivom napravljenim po umutima na vrecici.
    10.
    Dobro ohladiti i seci na snite.
    11.
    Ako snite pravite sa smrznutim jagodama u tom slucaju na povrsinu torte poredjati manje smrznute jagode i preliti prelivom i odmah u frizider!!!



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian