Open top menu
srijeda, 3. rujna 2014.


Sastojci

(Za jedan biskvit)

  • 3 jaja
  • 40 g šećera
  • 3 žlice tople vode
  • 40 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 10 g kakaa

Za kremu

  • 1 l mlijeka
  • 100 g Gussnela
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu

Za čokoladnu glazuru

  • 250 g čokolade
  • 150 g maslaca



Priprema

  1. Potrebne su vam dvije biskvitne podloge za ovaj kolač pa onda gore navedene sastojke za biskvit jednostavno udvostručite. Svaki morate pripremiti zasebno.
  2. 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom mješalicom 2-3 minute.
  3. Nakon toga, pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
  4. Odmah dodajte 3 žlice tople vode, a smjesu lagano izmiješajte i izlijte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.
  5. Pečeni biskvit malo ohladite i maknite papir za pečenje. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
  6. Dio hladnog mlijeka, oko 150 ml, pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
  7. Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute.
  8. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
  9. Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  10. Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.



Izvor: (njamnjam.co
)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian