Open top menu
srijeda, 3. rujna 2014.



Sladak krompir koji se topi u ustima - to će biti vaša asocijacija na ovo jelo kada ga budete pravili. Ukoliko ste nekad pekli krompire u rerni sa piletinom, otprilike znate kakav je to ukus, kojem samo još pomfrit (ako gledamo jela od krompira) može da parira.



Sastojci za 2 osobe


2 kašikemlevene crvene paprike
1 glavicecrnog luka
po ukusubibera
50 mlsuncokretovog ulja
po ukususoli
0.5 kgkrompira
20 gmaslaca
Oljuštite krompir i isecite na kriške.



Isecite luk na kolutove širine do 5mm.




Krompir kuvajte oko 10 minuta, pa ostavite da se prohladi.
Dužina kuvanja je samo okvirna. Proveravajte koliko je krompir skuvan, uz pomoć čačkalice ili viljuške, središte krompira ne treba da bude potpuno mekano. Krompir ne sme da se raspada.



Kada se krompir dovoljno ohladio, prelijte ga obilno uljem.



Dodajte alevu papriku kako bi dobio lepu rumenu boju i čili (po želji, ako volite pikantnija jela).



Pobiberite i posolite po ukusu.



Sve dobro promešajte rukama.



Rasporedite krompir u posudu za pečenje i dodajte luk i maslac.



Pecite krompir u prethodno zagrejanoj rerni na 220ºC oko 20 minuta, zatim povećajte temperaturu na 250ºC i pecite još oko 10 minuta dok ne porumeni ili ukoliko imate šporet sa turbo rernom (ugređenim ventilatorom) uključite tu opciju i pecite do 5 minuta.


Prijatno!




Izvor:(becook.com
)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian