Open top menu
petak, 12. rujna 2014.

fino…....probajte….

     

Sastojci

    tijesto
     ca. 600 g brasna
     40 g svjezeg kvasca
     300 ml mlijeka
     50 ml ulja
     so
    fil
     350 g fasiranog mesa
     1 glavica crnog luka
     1 svjeza paprika
     1 paradajz
      persun
      so, vegeta, paprika, biber
     ko voli moze dodati ljute papricice
     50 ml ulja




Priprema

    1.
    Rastopite kvasac u malo mlijeka.
    Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko.
    Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
    Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna.
    Ostavite da stane 1 sat.
    2.
    Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso.
    Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.
    3
    Od tijesta napravite 12 kolacica.
    Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.
    Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta.
    Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.
    4.
    U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja.
    Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.
    Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian