Open top menu
ponedjeljak, 15. rujna 2014.


Za iznenadne, najavljene kao i nenajavljene goste, uvek je dobro imati provereni recept za nešto što ce se svima svideti i rado ga očcekivati svaki put kada vam dodju u goste.

Ove loptice od mesa lako je spremiti, ne može da ne uspe, vrlo je ukusno i originalno, i nećete pogrešiti ako ga svrstate u predjelo. Loptice od mesa „ušuškane“ u lisnato testo svideće se vama i vašim ukućanima.

Za pripremu loptica biće vam potrebno:

Loptice od mesa. Jednostavno, originalno i ukusno.

Loptice od mesaZa iznenadne, najavljene kao i nenajavljene goste, uvek je dobro imati provereni recept za nešto što ce se svima svideti i rado ga očcekivati svaki put kada vam dodju u goste.
Ove loptice od mesa lako je spremiti, ne može da ne uspe, vrlo je ukusno i originalno, i nećete pogrešiti ako ga svrstate u

predjelo. Loptice od mesa „ušuškane“ u lisnato testo svideće se vama i vašim ukućanima.
Za pripremu loptica biće vam potrebno:

– crni luk
– 2-3 žumanceta
– pakovanje lisnatog testa – 500 gr
– 1 čen belog luka
– mleveno meso – 500 gr
– so, biber
Priprema:

Loptice od mesa  – Sitno iseckati crni luk, izgnječiti čen belog luka i pomešati sa mlevenim mesom.
– Dodati so i biber. Sve promešati.
– Napravite loptice od mlevenog mesa.
– Razvijte testo i isecite ga na tanke trake širine oko 1-2 centimetra.
– Umotajte mesne loptice trakama od testa.
– Umutite viljuškom žumanca i premažite loptice.
– Tepsiju namažite uljem ili mašću, pospite brašnom i poređajte loptice.
– Pecite u zagrejanoj na 180 stepeti rerni 20-25 minuta.

Prijatno!

Loptice od mesa

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian