Open top menu
ponedjeljak, 15. rujna 2014.



Potrebno za koru:
 Kore su dvije,ja cu navesti sastojke za jednu..
(kore sam pekla pojedinacno)

-3 jaja
-4 kasike brasna
-4 kasike secera
-1 kasiku mljevenog rogača
-1 kasika kakaa
-pola praska za pecivo


Bijela krema:

-2 pudinga sa aromom slatkog vrhnja (moze i vanilija)
-700 ml mlijeka
-6 kasika secera
-pola margarina
+ 3 kasike secera u prahu

dodatak uz kremu je šumsko voće:
-450 gr ledovog sumskog voca
(voce je potrebno noc prije ostaviti da se odledi na sobnoj temp...najbolje izvaditi iz kese i posuti s par kasika secera,i tako ostaviti do ujutru da se odledi)
<br />
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ca-pub-8035462697980450";
/* medjutexta */
google_ad_slot = "8358250928";
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
<br />
za ukrasiti tortu:
-2 dl vrhnja za šlag
-aroma od maline ili jagode (par kapi samo da oboji šlag u rozu boju)

Čokoladna glazura je ustvari ganache krema:
-200 gr.cokolade za kuhanje
-250 ml slatkog vrhnja za slag (ja koristim meggleovo,nekako mi je najljepse i moj ganache nikad ne omahne:)

Priprema ganache kreme:
(u hladno vrhnje sitno izlomiti cokoladu,dodati dvije kasike secera u prahu,i staviti na vatru lagano mijesajuci dok se cokolada  skroz ne istopi.Vrlo je bitno da vrhnje ne uzavri.Ako se cokolada kojim slucajem nije istopila a prijeti vrenje vrhnja,skinite s vatre i mijesajte cokoladu dok se ne istopi.Kad je istopljena ,krema je gotova za premaz)

Priprema:

-Napraviti kore pa ih ostaviti da se prohlade,za to vrijeme pripremiti kremu..
-Umutiti pudinge i secer u mlijeko,staviti na vatru da se kuha,konstantno mijesajuci da se ne ugrudva
-Kad se krema zgusnula,ostaviti je po strani da se skroz ohladi
-Kad se krema ohladila,umijesati prethodno omeksali (na sobnoj temp.) margarin i secer u prahu...mijesati dok se ne pretvori u svilenkastu strukturu
<br />
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ca-pub-8035462697980450";
/* medjutexta */
google_ad_slot = "8358250928";
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
<br />
Sad se torta moze slagati..po ovom redoslijedu:
-Prvu koru poškropiti s par kasika soka koje je voce pustilo
-premazati bijelom  kremom
-po kremi njezno utisnuti voce
-po vocu premazati tanki sloj slaga,cisto da se druga kora moze zalijepiti za voce
-sad ide druga kora..i nju poškropiti a par kasika soka
-po drugoj kori njezno sipati ganache kremu..malo protresti kalup da se krema izravna,i staviti u frizider da stoji preko noci dok se dobro ne stegne.
Sutradan se torta po zelji moze ukrasiti..Mi smo to ucinili sa rozim slagom..Premazali tortu sa strana i nalijepili mala srcad :)
Odozgor ostaje cokoladna/ganache krema,i po krajevima takodjer nekakave mini šlag ruzice.

Prijatno i sretno:)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian