Open top menu
subota, 20. rujna 2014.

Recept koristim više od 25 godina, tijesto jednolično digne pa su čupavci kasnije jednake veličine, a osim toga i posebno sočni.



Sastojci

    Tijesto:
     3 jaja
     10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
     13 jušnih žlica ulja (180 ml)
     16 jušnih žlica brašna (300 g)
     100 ml mlijeka
     1 prašak za pecivo
    Krema:
     250 g margarina
     100 g čokolade za kuhanje
     1 veću žlicu ruma
     200 ml mlijeka
     čašu od 200 ml kristal šećera
    Ostalo:
     300 g krupnije mljevenog kokosa


Priprema


    1.
    Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
    2.
    Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
    3.
    Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.
    4.
    Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.

Posluživanje
Ja kokos stavim u jedan dublji tanjur, kremu ostavim u lončiću, uzmem dvije viljuške: jednu za kokos, a drugu za kremu. Uzmem viljuškom kocku biskvita, umočim kvalitetno u kremu, podignem, malo sačekam trenutak da kapne višak kreme, stavim kocku na kokosovo brašno i izvučem ovu viljušku. Drugom viljuškom nabacam kokos po kockici, uhvatim ju viljuškom ispod i prebacim na tacnu.
Ako se pred kraj krema zgusne obavezno ju malo podgrijem jer tako biskvit popije više kreme pa čupavci budu sočniji

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian