Open top menu
subota, 20. rujna 2014.

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

       
Sastojci


     6 listova gotovog tijesta za savijaču
     1 žlica kima
     4 žlice ulja
     40 g brašna
     1 vezica kopra
     200 ml mlijeka
     150 g svježeg sira
     1 vezica peršina
     700 g tikvica
     1 žlica Vegete
    Za umak:
     3 jaja
     1 žličica ulja
     1 žličica mlijeka
     1 žličica jogurta  


Priprema

    1.
    Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i zatim ocijedite.
    2.
    Dodajte im mlijeko, brašno, Vegetu, ulje, sir, narezani kopar i nasjeckani peršin pa sve dobro promiješajte.
    3.
    U dubokoj posudi napravite umak od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.
    4.
    Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača.
    5.
    Premazane kore poklopite s ostalim korama koje premažite nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.
    6.
    Savijače složite u nauljen lim, premažite ostatkom umaka od jaja i posipajte kimom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.

Posluživanje
Tikvice u tankom tijestu narežite i poslužite uz kiselo vrhnje kao toplo predjelo.

Savjet
Ovo jelo možete pripremiti i u obliku bureka tako da na svaki list tijesta stavljate dio nadjeva.

Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Recept pripremite sve do termičke obrade pečenja. Zatim svaku od triju savijača stavite u zasebnu vrećicu i zamrznite.
Odmrzavanje: Zamrznute savijače položite na nauljeni lim i pecite na 180°C oko 50 minuta.
Trajnost: 60 dana.

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian