Open top menu
subota, 6. rujna 2014.


Sastojci:



4 jaja
20 dag šećera
2 vanilin šećera
limunova korica
15 dag omekšanog maslaca
po želji malo grožđica
12 žlica mlijeka

25 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2-3 žlice kakaa
2 žlice ruma ili višnjevače



Priprema:


Dobro izmiksati žumanjke, šećer, vanilin šećere, limunovu koricu i omekšani maslac. Postepeno dodavati mlijeko na žlicu, a na kraju lagano umiješati brašno promiješanog s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjka. Odvojiti trećinu smjese, dodati par žlica kakaa i ruma ili višnjevaču. U namašćeni i pobrašnjeni kalup (najbolje silikonski) žlicom naizmjenično stavljati žutu i smeđu smjesu. Vrh zagladite žlicom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-50 minuta. Po potrebi prekrijte pek papirom dok se peče.
Pred kraj otopite veliku žlicu pekmeza od marelica sa malo vruće vode.


Vrući kuglof izvadite iz kalupa i premažite ga pripremljenim pekmezom.
Kad se ohladi, preliti i glazurom od čokolade.



(
kruhai.blogspot.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian