Sastojci:
- 800 gr. petit keksa
- 1/2 l. mlijeka
- 200 gr. čokolade
- 250 gr. margarina
- 3 kesice vanila šećera
Glazura:
- 200 gr. čokolade za kuhanje
- 1,5 dcl slatke pavlake
- 1 kašika margarina
Priprema:
U toplom mlijeku istopiti čokoladu, margarin i vanila šećer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlijekom i izmješati.
U kalup, oblika po želji, stavite foliju da bi kolač kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smjesu od keksa i ostavite u frižider na dva, tri sata da se stegne.
Priprema glazure:
Dobro zagrijati slatku pavlaku, skinuti sa šporeta, staviti u nju komadiče čokolade i margarina , izmješati da se dobije glatka i sjajna smjesa i kada se ohladi na sobnoj temperaturu preliti preko gotovog kolača.
Izvor:http://blog.neum-bih.com/
Izvor:http://blog.neum-bih.com/