Kad god želim domaće kifle, pravim ove. Brze su, ne mora se čekati da nadođu, a jako ukusne bilo da su s nečim punjene,
Sastojci
600g glatkog brašna T400
1 prašak za pecivo
1 žlićica soli
1 dcl ulja
200 g kiselog vrhnja sa 12% m.m.
2 dcl toplog mlijeka
1 kocka svježeg kvasca ili 1 vrečica instant
1 žlica šećera
po želji sezam ili pekmez
Priprema
1.
Prosijte 600g glatkog brašna (tip400), prašak za pecivo i žlićicu soli. Dodajte 100ml ulja i 200g kiselog vrhnja sa 12% m.m. te promiješajte.
2.
Posebno pomiješajte 200mj toplog mlijeka i jednu žlicu šećera sa 1 kockom svježeg kvasca, pustiti da se digne i umiješati u brašno (na čašici piše instant kvasac, ali ja to ne koristim).
3.
Zamijesite glatko tijesto, podijelite na 4 dijela i razvaljajte na 1/2cm debljine. Narežite na trokutiće i oblikujte kiflice.
4.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kiflice slažite na lim i ostavite u kuhinji na toplom 10-15min. Premažite žutanjkom i po želji pospite sezamom, kimom ili makom ( ja sam ih još i punila sa pekmezom ).
5.
Peći na 180°C 10-15min.
Izvor: coolinarika.com