Open top menu
nedjelja, 21. rujna 2014.

Kad god želim domaće kifle, pravim ove. Brze su, ne mora se čekati da nadođu, a jako ukusne bilo da su s nečim punjene, 



Sastojci

     600g glatkog brašna T400
     1 prašak za pecivo
     1 žlićica soli
     1 dcl ulja
     200 g kiselog vrhnja sa 12% m.m.
     2 dcl toplog mlijeka
     1 kocka svježeg kvasca ili 1 vrečica instant
     1 žlica šećera
     po želji sezam ili pekmez


Priprema

    1.
    Prosijte 600g glatkog brašna (tip400), prašak za pecivo i žlićicu soli. Dodajte 100ml ulja i 200g kiselog vrhnja sa 12% m.m. te promiješajte.
    2.
    Posebno pomiješajte 200mj toplog mlijeka i jednu žlicu šećera sa 1 kockom svježeg kvasca, pustiti da se digne i umiješati u brašno (na čašici piše instant kvasac, ali ja to ne koristim).
    3.
    Zamijesite glatko tijesto, podijelite na 4 dijela i razvaljajte na 1/2cm debljine. Narežite na trokutiće i oblikujte kiflice.
    4.
    Zagrijte pećnicu na 180°C. Kiflice slažite na lim i ostavite u kuhinji na toplom 10-15min. Premažite žutanjkom i po želji pospite sezamom, kimom ili makom ( ja sam ih još i punila sa pekmezom ).
    5.
    Peći na 180°C 10-15min.

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian