Open top menu
ponedjeljak, 8. rujna 2014.






Sastojci

     225 g putra
     250 g secera
     1 vanil-secer
     5-6 jaja (zavisno od velicine)
     450 g brasna
     50 g oguljenog mlevenog badema
     1 prasak za pecivo
     malko soli
     330 ml mleka
     2 kasike gorkog kakaa
     3 kasike secera
     malo cimeta (stavim 1/2 kasicice)
     3-4 kasike mleka




Priprema

    1.
    Pripremiti sve satojke i sacekati da budu sobne temperature.
    2
    U velikoj zdeli penasto umutiti putar sa secerom i vanilijom. Postepeno dodavati jaja.
    3.
    Izmesati brasno, badem i prasak za pecivo i postepeno dodavati putru, naizmenicno s mlekom.
    4.
    2/3 smese izliti u kalup za kuglof (namazan putrom i posut brasnom).
    5.
    Kakao, secer i cimet izmesati i sa malo mleka glatko izmesati.
    6.
    Dodati u preostalu trecinu smese i dobro izmesati, da se ujednaci boja.
    7.
    Izruciti preko svetle smese u kalupu i malo viljuskom promesati.
    8.
    Peci na 175°C, 50-60 minuta. Proverite cackalicom. Kod mene se pece 60 min.
    9.
    Gotov kolac ostaviti nekoliko minuta u kalupu, pa preokrenuti na tanjir za serviranje. Kad se ohladi, posuti ga secerom u prahu.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian