Open top menu
nedjelja, 7. rujna 2014.


Sastojci:


Tijesto:
4 bjelanjka 
par zrna soli
150 g šećera
150 g margarina
100 g brašna
150 g mljevenih oraha
na vrh noža praška za pecivo

 


Premaz:
4 žumanjka
150 g šećera
1 vanilin šećer

 


Krema:
100 ml mlijeka
150 g šećera
100 g čokolade
150 g oraha
1 vanilin šećer 

100 g margarina


50 g mljevenih oraha za posipanje



Priprema:

Od bjelanjaka i soli umutiti čvrsti snijeg. Umutiti margarin sa šećerom, dodati brašno s praškom za pecivo, orahe pa snijeg od bjelanjaka. Rasporediti u kalup veličine 35 x 25 cm obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 st. C.

Umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom do glatke sjajne smjese. Nakon 30 minuta pečenja izvaditi biskvit, premazati kremom od žumanjaka i vratiti u pećnicu ali sad na 150 st.C još 20 minuta.

Za kremu kuhati mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom. U vruće dodati orahe, natrganu čokoladu . Dobro izmiješati pa dodati margarin odrezan na listiće, miješati dok se otopi.

Kad je tijesto pečeno preko žutog sloja namazati čokoladnu kremu i posuti mljevenim orasima. Rezati čašom ili okruglim kalupom u oblik polumjeseca.




Izvor:(
receptiizmojebiljeznice.blogspot.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian