Open top menu
subota, 13. rujna 2014.

Brzo i jednostavno, a ukusno i rascvetano pecivo, za dorucak ili veceru.




Sastojci

      Testo:
     1 kg brasna
     1.kasicica soli
     2 kom jaja
     2 dl ulja
     0,5 l mleka
     50 gr kvasca
     2. kasisice secera
      Nadev:
     3-4 kasike kecapa
     350 gr pileceg parizera
     100 gr kackavalja
     1.kesica origana
     2 prstohvata persuna
      Premazivanje:
     1 kom jaje
     40 gr susama
     30 gr krupne morske soli




Priprema


    1.
    Zagrejati mleko sa secerom i dodati kvasac, pa ostaviti da nadodje.
    2.
    U prosejano brasno izmesati so, dodati jaja, mlako mleko sa nadoslim kvascem i ulje, pa zamesiti meko glatko testo. Ostaviti testo, prekriveno krpom, da naraste.
    3.
    Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo blago premesiti, oblikujuci lopte.
    4.
    Svaku loptu rastanjiti oklagijom na 2-3 mm debljine, u obliku dugog pravougaonika.
    5.
    Rastanjeno testo ravnomerno poprskati kecapom.
    6.
    Preko toga narendati pileci parizer i obilno posuti origanom i persunovim listom.
    7.
    Uviti rolat po duzoj strani, pridrzavajuci nadev da se ne pomeri i klizi ka spoljnoj strani.
    8.
    Seci trouglove na cik-cak, tako da spic trougla uvek bude zasecen, kako bi se listici trougla rascvetali pri narastanju i pecenju i da izgledaju kao rascvetale glavice kupusa.
    9.
    Isecene trouglove redjati u nepodmazan pleh, sa vecim razmakom sa svih strana, jer ce testo narasti.
    10.
    Ostaviti trouglove da  narastu u plehu dok se greje rerna, a za to vreme ih premazati umucenim jajetom,  pa svaku posuti susamom i krupnom morskom solju.
    11.
    Peci u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta na 180`C, da lepo porumene.



Izvor: coolinarika.com autor: Dragica Lovcevic
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian