Open top menu
petak, 12. rujna 2014.



 Uz malo truda vaše će vam nepce biti zahvalno.

Sastojci:
Tijesto:
500 g brašna, 1 vrećica kvasca, 300 ml toplog mlijeka, 50 ml ulja, sol.



Nadjev za pogačice:
400 g mljevene junetine, 1 glavica crnog luka, 2 paprike, 1 rajčica, malo peršina, sol, papar, mješavina začina, mljevena crvena paprika.

Priprema:
U brašno dodati malo soli i kvasac, pa zamijesiti tijesto srednje mekoće, dodavajući toplo mlijeko i ulje. Tijesto ostaviti da odstoji oko 1 sat. Na malo ulja prodinstati sitno sjeckani crni luk i sitno sjeckane paprike. Dodati mljeveno meso. U prodinstano meso dodati i sitno sjeckani, oljuštenu rajčicu ili malo rajčice iz konzerve, sol, papar, mješavinu začina te crvenu papriku. Pred sam kraj dodati i sitno sjeckani peršin. Od tijesta napraviti 8 loptica. Na pobrašnjenoj podlozi svaku lopticu razvaljati na veličinu palačinke. Na jednu polovinu tijesta staviti 2 žlice nadjeva, ostaviti malo prostora oko krajeva tijesta. Preklopiti drugom polovinom tijesta i zavrnuti malo krajeve. U većoj tavi zagrijati ulje, staviti pogače te peći dok ne porumene sa obje strane.



Izvor, foto: domaci-recepti.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian