Open top menu
petak, 12. rujna 2014.



 Sastojci:

    500 g tankih kora za baklavu
    5 jaja
    2 šolje šećera
    1 šolja ulja
    1 šolja jogurta
    200 g kokosovog brašna
    1 prašak za pecivo



Za preliv:

    4 šolje šećera
    5 šolja vode
    1 vanilin šećer

 Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promiješati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa fil. Opet staviti 2 kore, pa fil…sve dok se sastojci ne utroše. Na kraju staviti 3 kore, sjeći baklavu na rombove, pa premazati uljem. Peći na 200 C ,oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuhati na slaboj vatri 10tak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom, ostaviti da upije preliv, pa dobro ohladiti u frižideru.



Izvor: (namirnice.ba)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian