Open top menu
četvrtak, 4. rujna 2014.


Potrebno je:

12 srednjih paprika babura
1 krompir

Za preliv:
300 ml soka od paradajza
300 ml tople vode

Za nadijev:
500 g mljevenog mesa
1/2 solje riže - pirinča
1 glavica crvenog luka
5-6 čena bijelog luka
1 šargarepa - mrkva
1 kašićica mljevene paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
1 dl ulja
malo soli
po želji biber



Priprema:


Paprike očistiti izvaditi im drške, oprati i ostaviti da se osuše.
Crveveni luk i šargarepu sitno isjeckati te izdinstati na ulju. Potom dodati mljeveno meso (ja sam koristila svinjsko) i dinstati dok ne porumeni. Meso iscijediti iz ulja i dodati mu pirinač, sitno isjeckan bijeli luk i začine. Dobro izmješati i puniti paprike, ne baš do vrha posto se pirinač kasnije raširi pa da paprike ne bi pucale.
Krompir isjeći na tanke kolutiće i sa njim zatvarati paprike kako pri pecenju meso ne bi ispadalo.
U pekać staviti ulje koje je ostalo od dinstanog mesa (po potrebi dodati još), a zatim dodati pomjesan sok od paradajiza i vodu. Paprike poredati u pekać i peći sat i 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.



Izvor:(recepti.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian