Open top menu
četvrtak, 4. rujna 2014.


Sastojci:

800 g petit keksa
1/2 l mleka
200 g čokolade
250 g margarina
3 kesice vanila šećera

Glazura
200 g čokolade za kuvanje
1,5 dcl slatke pavlake
1 kašika margarina





Priprema:


U toplom mleku istopiti čokoladu, margarin i vanila šećer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlekom i izmešati. U kalup, oblika po želji, stavite foliju da bi kolac kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smesu od kesa i ostavite u frizider na dva, tri sata da se stegne.

Priprema glazure
Dobro zagrejati slatku pavlaku, skinuti sa šporeta, staviti u nju komadice čokolade i margarina , izmešati da se dobije glatka i sjajna smesa i kada se ohladi na sobnu temperaturu preliti preko gotovog kolaca.




(
Recepti za torte i kolace)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian