Open top menu
petak, 19. rujna 2014.

Al dente – tjestenina skuhana tako da se osjeti pod zubima, idealan je način da makarone pripremite za salatu. Uz kockice kuhane piletine, šareno povrće i kremasti preljev, ovo će nezahtjevno jelo zasititi i najgladnije!





Sastojci

Broj osoba:
    4 osobe

     300 g kuhane piletine
     150 g mrkve
     150 g graška
     150 g Kukuruza šećerca Podravka By Podravka
     100 g gorgonzole
     150 g makarona
     1 žlica Senfa estragon Podravka By Podravka
     400 ml kiselog vrhnja
     malo soli


Priprema

1
Kuhanu piletinu narežite na kockice.
2
Mrkvu također narežite na kockice, pa je zajedno s graškom skuhajte u blago posoljenoj vodi.
3
Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, ocijeđeni kukuruz, natrganu gorgonzolu te kuhanu i ohlađenu tjesteninu.
4
Senf, vrhnje i malo soli pomiješajte te prelijte preko salate od piletine i makarona.
Posluživanje
Poslužite kao hladno predjelo.
Savjet
Piletinu možete kuhati s malo Vegete da bude ukusnija, ili koristiti pečenu bez kožice.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian