Al dente – tjestenina skuhana tako da se osjeti pod zubima, idealan je način da makarone pripremite za salatu. Uz kockice kuhane piletine, šareno povrće i kremasti preljev, ovo će nezahtjevno jelo zasititi i najgladnije!
Sastojci
Broj osoba:
4 osobe
300 g kuhane piletine
150 g mrkve
150 g graška
150 g Kukuruza šećerca Podravka By Podravka
100 g gorgonzole
150 g makarona
1 žlica Senfa estragon Podravka By Podravka
400 ml kiselog vrhnja
malo soli
Priprema
1
Kuhanu piletinu narežite na kockice.
2
Mrkvu također narežite na kockice, pa je zajedno s graškom skuhajte u blago posoljenoj vodi.
3
Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, ocijeđeni kukuruz, natrganu gorgonzolu te kuhanu i ohlađenu tjesteninu.
4
Senf, vrhnje i malo soli pomiješajte te prelijte preko salate od piletine i makarona.
Posluživanje
Poslužite kao hladno predjelo.
Savjet
Piletinu možete kuhati s malo Vegete da bude ukusnija, ili koristiti pečenu bez kožice.
petak, 19. rujna 2014.