Open top menu
četvrtak, 4. rujna 2014.


Otkrivamo koji su točno čajevi dobri za vašu krvnu grupu.


Sigurno ste čuli za prehranu po krvnim grupama koja zabranjuje ili preporučuje namirnice koje odgovaraju određenoj klasifikaciji krvi. Kada govorimo samo o napicima, onim toplima, kava je pogodna jedino za tipove A i B dok su različite vrste čajeva dobre za sve krvne grupe, iako se smatra da crni čaj trebaju smanjiti ili izbaciti sve skupine. U nastavku vam otkrivamo koji su točno čajevi dobri za vašu krvnu grupu.



Krvna grupa O
Krvna grupa '0′ nosi nasljeđe iskonskih lovaca odnosno sve ono što te osobe čini zdravim, nadahnjuje ih ili daje energiju slično je onome što je na isti način djelovalo na njihove davne pretke. Osobe krvne grupe 0 izdržljive su i snažne i pokreće ih visokokalorična hrana. Osnovu njihove prehrane čini meso, iako često imaju želju za škrobnim i to posebno – gomoljastim plodovima.

Ipak krumpir nije pogodna namirnica za osobe krvne grupe 0, pa se od gomoljastih namirnica radije trebaju okrenuti đumbiru i ginskengu. Trebali bi izbjegavati mlijeko, grahorice i gluten, a s obzirom da brzo unose hranu, karakterizira ih visoka razina želučane kiseline.
Ove su osobe jake, sigurne i moćne, imaju poriv za uspjehom te obično pucaju od zdravlja i optimizma. Najbolje reagiraju na jaku fizičku aktivnost, a kad je nemaju postaju depresivni i pretili.
Kava kao napitak im se ne preporuča, kao i zaslađena, gazirana pića i alkohol. Stoga im je najbolje da uživaju u čaju i to onim na osnovi đumbira, ginsega, zelenog Sencha čaja i Matē čaja koji je poznata zamjena za kavu.
Čaj za krvnu grupu O:
-MJEŠAVINA SENCHE, GINSENGA I ĐUMBIRA
-MATÉ ČAJ – IDEALNA ZAMJENA ZA KAVU
-ČISTI JAPANSKI ZELENI SENCHA ČAJ




Krvna grupa A

Za razliku od krvne grupe 0, ova skupina treba izbjegavati meso i umjesto njega konzumirati ribu. Meso peradi prihvatljivije je od onog crvenog, dok se potpuno trebaju kloniti mesnih prerađevina. Stoga ne čudi da pripadnici skupine A imaju često potrebu za biljnom hranom.

Iako su naizgled smireni, osobe koje nose krvnu grupu A vrlo su emotivne, analitičke i osobe koje su izrazito sklone stresu. Upravo zbog toga imaju visoke vrijednosti kortizola – hormona stresa, čemu ispijanje kave neće doprinjeti, pa im stoga ne smeta.
S obzirom na sve to često osjećaju potrebu za meditacijom i jogom, koje mogu upotpuniti svakodnevnim ritualnim ispijanjem prikladno odabranog čaja.
Čajevi primjereni osobama s krvnom grupom 'A' su zeleni čaj – prednost zelenom čaju s Tajvana (Formosa) (u odnosu na kineske zelene čajeve), stolisnik, bosiljak, jasmin i neven, a od voćnih aroma najbolje im odgovaraju limun i brusnica, dok naranču i kao samo voće trebaju izbjegavati.
Čajevi za osobe s krvnom grupom A:
TAJVANSKI GUNPOWDER ZELENI ČAJ
MJEŠAVINA STOLISNIKA, NEVENA I MAJČINE DUŠICE
ORGANSKI 100 % ČISTI CVIJET JASMINA
SREBRNI JASMIN I YING HAO ZELENU ČAJ
ČAJ OD BRUSNICE


Krvna grupa AB
Ova krvna grupa po postanku je puno mlađa od ostalih, a zbog različitih antigena koje posjeduje ima neke osobine krvne grupe A, neke krvne grupe B. Oni čijim tijelom kola krv tipa AB najbolje reagiraju na stres duhovno, s fizičkim poletom i kreativnom energijom. Takve osobe iznimno su intuativne, vrlo privlačne i popularne. lako je voljeti ljude koji vas dočekaju raširenih ruku, ne gunđaju kad ih razočarate i u svakoj situaciji znaju izgovoriti najtaktičnije riječi.

Uz svu tu pozitivnu energiju ove su odobe sklone nižem libidu. Kao što smo prije spomenuli ne preporučuje im se kava kao ni skupini 0, a kada je o čaju riječ odgovaraju im posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, menta, božur, žuti čaj, sandalovina, katuaba, kopriva, melisa te napici od riže.
Čajevi za osobe s krvnom grupom AB:
-MJEŠAVINA VRHUNSKOG ZELENOG ČAJA I MENTE
-SEJAK I PEČENA RIŽA
-KVALITETAN – PRIRODNI ŽUTI ČAJ
-ČAJ OD BRUSNICE
-MJEŠAVINA KOPRIVE, MENTE, KATUABE I ROOIBOSA posebno je pogodna za muškarce krvne grupe "AB", iako u njoj mogu uživati i žene s ovom krvnom grupom

Krvna grupa B
Iako su iznimno sklone autoimunim bolestima, osobe krvne grupe B koje žive skladno, rade, vježbaju i hrane se na uravnotežen način, oličenje su izdržljivih ljudi. Ravnoteža i sklad pravi su lijek za pripadnike te krvne grupe, a vjeruje se da upravo osobe krvne grupe B lakše uspostavljaju dobre odnose s različitim tipovima ljudi, zato što su po svojoj genetskoj prirodi skladnije i stoga manje sklone izazivanju i suprotstavljanju.

Podložni su kao što smo rekli autoimunim bolestima poput lupusa, multiple skleroze i kroničnog umora kao i sporom metabolizmu i debljanju, letargiji, kroničnom umoru i neurednom snu. Unatoč tome mogu se oduprijeti mnogim opasnim bolestima uobičajenim u modernom svijetu, poput bolesti srca i raka. Čak i kad obole od tih bolesti, imaju najviše izgleda za preživljavanje. Imaju iznimno otporan probavni sustav, no slabi su u obrani od bakterija.
Čajevi koji svojstvima najbolje odgovaraju osobama s krvnom grupom B su zeleni čaj, posebice onaj mladi tek izniklih izdanaka listova, zbog imunološko-metaboličkog statusa preporučuje im se čaj od melise, nevena, Rooibos te Honeybush.
Čajevi za krvnu grupu B:
-VRHUNSKI MLADI ZELENI ČAJ
-IMUNOMJEŠAVINA: BAZGA, ROOIBOS, KADULJA, MELISA
-ZELENI ROOIBOS BEZ DODATAKA, ORGANSKI
-CRVENI ROOIBOS BEZ DODATAKA, ORGANSKI
-HONEYBUSH



Izvor: dnevno.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian