Open top menu
petak, 10. listopada 2014.

Regenerator za kosu ne morate koristiti isključivo njegu kose. Možete ga iskoristiti na više načina. Donosimo deset najefikasnijih.

  • Umjesto pjene za brijanje. Regenerator za kosu odlična je zamjena za pjenu za brijanje. Uzmite manju količinu te namažite noge (ruke, pazuh – u zavisnosti koji dio želite da depilirate). Na ovaj način ćete omekšati korijen dlake, a u isto vrijeme i hidratizirati kožu. Posebno se preporučuje ženama koje imaju osjetljivu kožu.
  • Za pranje osjetljivog donjeg rublja. Nemojte kupovati skupe deterdžente za osjetljivo rublje. U mlakoj vodu ubacite manju količinu regeneratora za kosu. Rublje ostavite par sati u vodi, a zatim isperite na uobičajen način. Veš će biti čist i predivno će mirisati.
  • Napravite piling za cijelo tijelo. Par kašika šećera pomiješajte sa nekoliko kapi limunovog soka i malo regeneratora za kosu. Ovom mješavinom istrljajte cijelo tijelo pa isperite mlakom vodom. Koža će biti meka i predivno će mirisati.
  • Podmažite rajsferšlus. Ako primjetite da rajsferšlus na jakni zapinje ili se teško povlači, premažite ga slojem regeneratora za kosu.


  • Omekšajte zanoktice. Na kožu oko noktiju, a i same zanoktice, utrljate regenerator za kosu. Na ovaj način koža će biti znatno mekanija, a zanoktice ćete lakše ukloniti.
  • Bezbolno skidanje flastera. Ivice oko flastera namažite regeneratorom te pričekajte par minuta da ga upije. Nakon toga jednostavno povucite flaster. Problem riješen!
  • Melem za ispucale pete. Pete namažite regeneratorom, dobro utrljajte, navucite pamučne čarape te prespavajte u njima. Ujutro, kada se probudite, otkrićete da vam je koža na petama mnogo nježnija nego prethodni dan.




  • Regenerator za sjajnu i hidratiziranu kosu. U bočicu sa raspršivačem uspite mlaku vode, dodajte regenerator za kosu, kašiku soka od limuna i par kapi omiljenog esencijalnog ulja. Ovo je odličan način da vam uvijek na dohvat ruke bude preparat čijim nanošenjem će vaša kosa imati predivan sjaj i izgledati njegovano.
  • Za skidanje šminke. Na vatu nanesite malo regeneratora te ga nježno utrljate na lice. Primijetićete da veoma brzo uklanja ostatke šminke sa lica. Nakon toga lice isperite mlakom vodom.
  • Očistite i zaštitite obuću. Na vatu nanesite regenerator i dobro istrljate obuću. Cipele i čizme će izgledati kao nove. Takođe, na ovaj način ćete ih dodatno zaštititi od vode i soli.



    Izvor: minimagazin.info
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian