Sastojci:
- 600 g šlaga
- 200 g šećera u prahu
- 8 dl hladne kisele vode
- 300 g mljevenog keksa
- 200 – 250 g voća (maline, jagode, šumsko voće)
- 100 g čokolade
- malo mlijeka
Priprema:
Najprije napravite osnovu, tako što ćete šlag i šećer izmiješati,
postepeno dodavati hladnu mineralnu vodu i mutiti mikserom dok ne bude
čvrsto.Dobijenu smjesu podijelite na tri dijela, u tri zasebne posude.
Nakon toga, u prvi dio dodati mljeveni keks i umiješati, u drugi dio dodati voće, a u treći dodati otopljenu čokoladu.
U kalup za toru redati prvi dio, drugi dio i treći dio, ukrasiti rendanom čokoladom ili po na neki drugi način i to je to.
Dobro rashladiti u frižideru i torta je spremna za degustaciju!
Pogledajte ovaj recept u slikama:
Izvor: doznajemo.com