Open top menu
utorak, 21. listopada 2014.

Slojevita kombinacija okusa za istinske gurmane! Šuplji valjci od tjestenine, cannelloni, punjeni su mesnim nadjevom sa sirom i mladim lukom, te zapečeni s umakom od rajčice. Toplo preporučujemo kao prijedlog za večeru s prijateljima!

         

Sastojci


  •  16 cannellona
  •  2 žlice naribanog sira parmezana
  • Za nadjev:

  •  80 g mladog luka (bijeli dio)
  •  400 g mljevenog mesa
  •  3-4 žlice ulja
  •  2 žličice vegete
  •  40 g naribanog sira parmezana
  •  40 g naribanog sira grojera
  •  200 ml vrhnja za kuhanje
  •  50 ml vina
  •  1 žlica narezanog vlasca
  • Za umak od rajčice:

  •  400 ml Passate
  •  250 ml vode
  •  1 žličica vegete
  •  1 čili papričica
  •  2 žličice šećera



    Priprema



    1. Na ulju kratko popecite mladi luk narezan na kolutiće. Dodajte mljeveno meso, Vegetu, pa pirjajte podlijevajući vodom oko 20 minuta.

    2. Nakon toga dodajte vrhnje, vino, naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone.

    3. Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: passatu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu, narezanu čili papričicu i šećer.

    4. Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.

    Posluživanje

    Cannellone poslužite uz zelenu salatu.

    Savjet

    Pred kraj pečenja foliju maknite, a cannellone još kratko zapecite.

    Napomena

    Ovo možete i zamrznuti
    Zamrzavanje: Pripremite nadjev prema 1. i 2. koraku postupka, napunite kanelone i zamrznite ih u aluminijskim posudicama.
    Odmrzavanje: Umak od rajčica pripremite prema 3. koraku. Zamrznute kanelone poškropite s malo vode i pecite na 180°C oko 20 minuta, zatim ih prelijte umakom, pospite parmezanom i pecite još 10 minuta na 220°C.
    Trajnost: 30 do 60 dana.



    Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian