Slojevita kombinacija okusa za istinske gurmane! Šuplji valjci od tjestenine,
cannelloni,
punjeni su mesnim nadjevom sa sirom i mladim lukom, te zapečeni s
umakom od rajčice. Toplo preporučujemo kao prijedlog za večeru s
prijateljima!
Sastojci
-
16
cannellona
-
2 žlice
naribanog sira parmezana
Za nadjev:
-
80 g
mladog luka (bijeli dio)
-
400 g
mljevenog mesa
-
3-4 žlice
ulja
-
2 žličice vegete
-
40 g
naribanog sira parmezana
-
40 g
naribanog sira grojera
-
200 ml
vrhnja za kuhanje
-
50 ml
vina
-
1 žlica
narezanog vlasca
Za umak od rajčice:
-
400 ml
Passate
-
250 ml
vode
-
1 žličica vegete
-
1
čili papričica
-
2 žličice
šećera
Na ulju kratko popecite mladi luk
narezan na kolutiće. Dodajte mljeveno meso, Vegetu, pa pirjajte
podlijevajući vodom oko 20 minuta.
Nakon toga dodajte vrhnje, vino,
naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo
ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone.
Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: passatu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu, narezanu čili papričicu i šećer.
Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.
Posluživanje
Cannellone poslužite uz zelenu salatu.
Savjet
Pred kraj pečenja foliju maknite, a cannellone još kratko zapecite.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Pripremite nadjev prema 1. i 2. koraku postupka, napunite kanelone i zamrznite ih u aluminijskim posudicama.
Odmrzavanje: Umak od rajčica pripremite prema 3.
koraku. Zamrznute kanelone poškropite s malo vode i pecite na 180°C oko
20 minuta, zatim ih prelijte umakom, pospite parmezanom i pecite još 10
minuta na 220°C.
Trajnost: 30 do 60 dana.
Izvor: coolinarika.com