Open top menu
utorak, 7. listopada 2014.

Socan kolac, lak za jesti, a nije tezak za napravit. Jeftin, brz a prelijep. Jednom ga napravite, uvijek ce te ga pravit i nikad nece vam dosadit




Sastojci

    1. dio za koru (case su 200 gr)
     6 zumancat
     1 casa secera
     1 casa mlijeka
     1.5 casa brasna
     0.5 case ulja
     1 prasak za pecivo
     2 kasice kakao (supene)
    2.dio
     6 bijelancat
     15 kasika secera (supene)
     1 vanilin secer
     100 gr. cokolade




Priprema

    1.
    Ukljucimo rernu na maksimum i nauljimo tepsiju srednje velicine.
    2.
    1. dio:
    Odijelit zumancat od bijelancat. Mutimo zumancat i usput dodajemo secer, onda ulje i mlijeko.
    Na stranu pomijesamo brasno, kako i prasak za pecivo pa dodajemo smesi postepeno. Kad umutimo, razlijemo u tepsiji i stavimo da se pece.
    3.
    2. dio:
    Mutimo bijelancat i dodajemo pomijesan secer i vanilin secer. Kad dobro umutimo, istresemo na vrucu ispecenu koru, i vracamo u rrni da se potpece. Pocemo na 150 stupnjeva. (znamo da je potpeceno ako pri dodiru, ne ostaje na prstu)
    4.
    Kad se ohladi, rastopimo cokoladu, dodamo malo ulja, malo mlijeka da preljiv bude meksi i ukusniji.
    Stavit u frizderu da se ohladi i moze se jesti.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian