Open top menu
utorak, 14. listopada 2014.


Potrebni sastojci:

Za koru 1 :
    500 g mljevenog keksa
    200 g šećera u prahu
    350 g margarina
    300 ml soka od pomoradže

Za koru 2:
    300 g jafa keksa
    sok od pomorandže

Za koru 3:
    200 g piškota
    sok od pomorandže



Za fil:
    1 litar mlijeka
    150 g šećera
    3 pudinga od vanile
    125 g margarina
    100 g šlaga
    10 krem bananica


Priprema:

U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.
Dodati mljeveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.
U 1 l mlijeka skuhati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 125 g margarina i 100 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem bananice, šlag.




Izvor : domaci-recepti.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian