Open top menu
petak, 3. listopada 2014.


Sastojci


  • Tijesto

  •  25 dag brašna
  •  20 dag šećera
  •  4 jaja
  •  2 žlice kakaa
  •  1.5 dl ulja
  •  1.5 dl vode
  •  1 prašak za pecivo
  • Krema

  •  25 dag šećera u prahu
  •  25 dag margarina
  •  3 dl mlijeka
  •  1 puding od vanilije
  • Ostalo

  •  1 rebro čokolade za kuhanje



    Priprema


    1. Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 st.C.

    2. Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.

    3. Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.

    4. Biskvite ispeći na 180 st.C te za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu.

    5. Pečeno tijesto izrezati na trake i nadjenuti nadjevom. Isto tako premazati i stranice kolača te posuti naribanom čokoladom. Trake slagati crne preko žutih.

    6. Kolač rezati koso.  



      Izvor: coolinarika.com
                                    
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian