Open top menu
petak, 3. listopada 2014.



Sastojci

    tijesto
     4dcl vode
     1 filđan ulja
     25dkg brašna
     5 jaja
    agda
     80 dkg šećera
     4 dcl vode
     1 lumun
    ulje
     3/4 l ulja



Priprema




  1. Tijesto:

  2. Zakuhati vodu i ulje. Dodati brašno i napraviti kao puru /žgance/.

  3. Ohladiti.

  4. U ohlađeno dodavati jaja, jedno po jedno.Naredno jaje dodavati tek kada je predhodno jaje potpuno sjedinjeno sa tijestom / ja to radim jednom rukom /.

  5. Agda:

  6. Kuhati šećer i vodu do potrebne gustoće. Dodati kriške limuna i pustiti da se ohladi.

  7. Postupak rada:

  8. Zagrijati ulje i u njega stavljati komade/tulumbe/ . Komade napraviti putem šprice ili vrečice sa nastavkom.peći , tulumbe se same okreću u vrućem ulju. Pržiti dok dobiju lijepu zlatnu bolju. Vaditi tulumbe i stavljati u hladnu agdu. Pržiti narednu količinu. Tulumbe budu u agdi dok se ne ne isprži/ispeće/ nova količina. Tulumbe složiti u posudi , preliti sa ostatkom agde, limunima i staviti u frižider.                



    Izvor: coolinarika.com               
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian