Open top menu
ponedjeljak, 13. listopada 2014.



Sastojci:

Prhko tijesto:

-30dkg brasna
-20dkg maslaca ili margarina
-10dkg secera u prahu
-1 jaje
-prstohvat soli
-ribana korica limuna

Nadjev:

-140g sitno sjeckane čokolade
-180g maslaca, izrezanog na kockice
-200g šećera
-100g brašna
-6 razmućenih jaja
-aroma vanilije



Priprema:

Brašno staviti na radnu plohu, malo ga posolite i u sredini napraviti rupu. U rupu stavite razlomljeni margarin i šećer te rukama dobro izmješajte.

Dodajte jaje i povežite s maslacem i šećerom i onda umiješajte i brašno. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider dok se pravi nadjev

Nadjev

Za nadjev stavite čokoladu i maslac u zdjelicu i otopite na pari. Ostavite da se ohladi. Razmutite cijela jaja s šećerom i dodajte brašno i aromu vanilije i dobro izmutite.

U tu smjesu primješajte otopljenu čokoladu s maslacem.

Dvije trećine tijesta razvaljajte na radnoj površini i stavite u kalup za pite (moj je promjera 26cm) Može se staviti i u kalup za torte.

Tijesto mora biti i na rubovima kalupa.

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180st, 10ak min dok se tijesto malo zapeče. Izvadite iz pećnice i ulijte nadjev od čokolade. Vratite peći još 15 min.

Opet izvadite iz pećnice i prekrijte preostalim tijestom i pecite još 7-8 min. Pazite da tijesto ne potamni, mora biti svijetlo.

Pečenu pitu pospite mljevenim šećerom



Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian